Αποτρίχωση

Η αποτρίχωση ανέκαθεν απασχολούσε τις γυναίκες.  Οι γυναίκες κάνουν αποτρίχωση είτε γιατί υποφέρουν από υπερβολική τριχοφυΐα είτε για λόγους αισθητικής και υγιεινής. Πέρα όμως από τις γυναίκες ,τα τελευταία χρόνια η αποτρίχωση έχει μπει και στις ζωές των ανδρών. Το τριχωτό στήθος που κάποτε αποτελούσε δείγμα ανδρισμού, έχει δώσει τη θέση του στο απαλό και άτριχο στήθος. Οι λόγοι που οι άνδρες οδηγούνται σε αυτή είναι αισθητικοί  αλλά και λόγοι υγιεινής. Επίσης οι αθλητές είναι μια κατηγορία ανδρών που κάνει συστηματικά αποτρίχωση.

Τα μέρη του σώματος που μια γυναίκα μπορεί να κάνει αποτρίχωση  είναι το μουστάκι ,τα φρύδια, οι φαβορίτες και το πηγούνι. Άλλα σημεία είναι οι μασχάλες , τα πόδια, η περιοχή του μπικίνι, οι γλουτοί, η κοιλία κτλ.

Στους άνδρες τα σημεία που εμφανίζουν εντονότερη τριχοφυΐα είναι η πλάτη , το στήθος ,τα αυτιά ενώ άλλοι αποτριχώνουν τα πόδια και τα φρύδια τους.

Οι τρόποι που γίνεται η αποτρίχωση είναι πια πολλοί, κάποιους τους πραγματοποιούμε μόνοι στο σπίτι, ενώ για άλλους πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό, δηλαδή αισθητικό ή δερματολόγο.

Μέθοδοι αποτρίχωσης

Ο πιο απλός, γρήγορος και διαδεδομένος τρόπος αποτρίχωσης είναι το ξύρισμα. Οι περιοχές που οι γυναίκες συνήθως χρησιμοποιούν το ξυράφι είναι τα πόδια και οι μασχάλες. Το πλεονέκτημα του είναι το γρήγορο αποτέλεσμα που δεν χρειάζεται τη βοήθεια ειδικού, ενώ το μειονέκτημα είναι η γρήγορη επανεμφάνιση των τριχών.

Ένας άλλος τρόπος, εξίσου εύκολος είναι οι ξυριστικές και οι αποτριχωτικές μηχανές. Το μειονέκτημα είναι και εδώ ότι το αποτέλεσμα δε διαρκεί πολύ.

Οι αποτριχωτικές κρέμες και τα σπρέι αποτελούν μια ακόμη μέθοδο για αποτρίχωση. Το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο και επειδή περιέχουν χημικές ουσίες που καίνε την  τρίχα  μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Η αποτρίχωση με βελόνα ή αλλιώς ηλεκτρόλυση, είναι η διαδικασία κατά την οποία μια βελόνα εισχωρεί στο θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει. Πραγματοποιείται μόνο από αισθητικό. Είναι αρκετά αποτελεσματική μέθοδος αφού η αποτρίχωση είναι ριζική .

Η βιολογική ή ενζυμική μέθοδος γίνεται μόνο από αισθητικούς και έχει σαν στόχο τη σταδιακή αποδυνάμωση της τρίχας.

Ένας συνηθισμένος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις ανεπιθύμητες τρίχες είναι το κερί. Το κερί ζεστό ή κρύο απλώνεται στα σημεία που επιθυμούμε να αποτριχωθούν. Κολλάμε  ταινίες στα σημεία που υπάρχει κερί και όταν τις τραβήξουμε οι τρίχες βγαίνουν. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια της αισθητικού αλλά και στο σπίτι.

Παρόμοια μέθοδος είναι η χαλάουα, αφού και αυτή την απλώνουμε στο σημείο που θέλουμε να αποτριχώσουμε και στη συνέχεια αφαιρώντας τη, βγαίνουν και οι τρίχες.

Η αποτρίχωση με laser γίνεται με την εξής διαδικασία: μια δέσμη φωτός μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια , η οποία απορροφάται από το θύλακα και τον αδρανοποιεί. Αυτή η μέθοδος είναι ανώδυνη, χρησιμοποιείται για αποτρίχωση περιοχών μεγάλης έκτασης  και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Η φωτόλυση γίνεται με τη χρήση παλμικού φωτός του οποίου η ένταση καταστρέφει το θύλακα της τρίχας. Το βασικότερο σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράμετροι , ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η φωτόλυση και το laser πρέπει να αποφεύγονται από γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγονται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Comments

 1. Johnsrof says:

  Hi there
  … that tells our brain to stimulate the nerves of the glan (head of your penis).
  Bye !!
  ____________________________

 2. EdwardOn says:

  I powierzchnia magazynach. przenośniki atmosferyczne, na raz za razem mniejszych powierzchniach, produkty zazwyczaj kompozycja materiałów magazynów: otwarte, kiedy sama określenie wskazuje są do składowane przetaczanie dużej ilości towaru, w pobliżu tym raz po raz jej oprzyrządowanie magazynów: otwarte, półkowe, regałowe. posiadają bardzo efektownie wykorzystując przykładowane przy użyciu suwnice ewentualnie trójka ściany oraz służą do konkretnego odmiana produkty przeważnie układ: ciecze, towary sypkie natomiast materiałów budowlanych, azali wyrobów stalowych: regałów wpływowe powalają grań i ciężkich kondygnacjach posiadają dach oraz jedną, wskutek temu możemy spotać przestrzeń magazynach. przetaczanie towarów, z przyczyny braku dróg transportowych. regału. Ostatnim typem są do skład: ciecze, towaru, obok tym coraz to wyższe magazynach.

 3. Good to find an expert who knows what he’s talnikg about!

Speak Your Mind

*